Emelin Mutfağı

ISLAK KEK (Pastane usulü)

 

         BÜGÜN SİZLER İÇİN GERTEKTEN MUHTEŞEM BİR TARİF SEÇTİM. PASTANE & CAFE de YEDİĞİNİZ ISLAK KEKLERDEN HİÇBİR FARKI YOK. BENDE BU TARİFİ İMALATHANEDE ÇALIŞTIĞIM DÖNEMDE ÖĞRENMİŞTİM. HANİ HERKES TARAFINDAN BEĞENİLEN VE TARİFİ SORULAN FAVORİ İKRAMLARINIZ VARDIR. İŞTE BENİM DE FAVORİM BU ISLAK KEK. TARİFİNİ ŞİMDİYE KADAR KİMSELERE VERMEDİM :))) (Sanırım kıyamadım :)) ) AMA ARTIK PAYLAŞMA ZAMANI GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM… MUTLAKA DENEMELİSİNİZ DİYOR BAŞKA DA BİŞEY DEMİYORUM :)))))

MALZEMELER:

– 5 TANE YUMURTA,

– 250 gr. SÜT,

– 250 gr. SIVI YAĞ,

– 250 gr. ŞEKER,

– 250 gr. UN,

– 1 PAKET KABARTMA TOZU,

– 1 PAKET VANİLYA,

– 3-4 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

, SOSU İÇİN:

– 250 gr. ŞEKER,

– 250 gr. SÜT,

– 125 gr. SIVI YAĞ,

– 2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

, ÜZERİ İÇİN:

– 1 PAKET KREM ŞANTİ + 1 BARDAK SÜT

( YA DA KAYMAKLI DONDURMA, YADA KAYMAK)

HAZIRLANIŞI:

– Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 – 10 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü ekleyin. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ve kakaoyu eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.

– Margarinle yağlanmış borcama kek harcınızı dökün ( tepsiniz resimdeki tepsi boyutlarında olmalı.Daha küçük ya da daha büyük olmaz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırınınızın alt kısmında 45- 50 dakika pişirin.

– Diğer taraftan kekin sosu için; sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu derin bir tencereye koyun. Sosu karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra keki resimdeki gibi kare kare dilimleyip sıcak sosu keke gezdire gezdire dökün.

– Üzeri için; 1 bardak soğuk sütle kremşantiyi çırpın. Tercihe göre kaymaklı dondurma yada kaymakla da servis etmeniz mümkün. Kekiniz soğuduktan sonra kremayı üzerine sıkıp servis edebilirsiniz.

NOT: TARİFTEKİ ÖLÇÜLERE SADIK KALINIZ. HER BİR MALZEMEYİ ÖLÇEREK KOYMALISINIZ. AKSİ HALDE KEKİNİZ TUTMAZ. İŞTE O ZAMAN SORUMLULUK KABUL ETMEM :)))

AFİYET OLSUN!

Tarifi Paylaş:

Yapılan Yorumlar (120)

  1. Çok teşekkür ederim takipçilerinize değer verip anında dônüş yapmanız beni çok memnun etti. Sôylediklerinizi uygulayacağım sizi sewiyoruuuummmm görüşürüz yine

    1. Bunu memnuniyetle yapıyorum. tarifimin denenmesi yorum bırakılması benim için çok önemli ve güzel o bakımdan keyıfle cevaplıyorum yorumlarınızı. ilginize ve güzel yorumunuza çok teşekkür ederim her zaman beklerim 🙂

      1. ablacım ben ıslak kekinizi deneyip görümceme misafirliğe giderken götürdüm sonuç tek kelimeyle mükemmeldi.ev halkı ve ben sonradan gelen misafirden saklasakta pastayı 6 yaşındaki kızımın halasına sen nasıl halasın misafire pasta ikram et demesiyle uçtu pasta tadına doymadıııııkkkk.mebur çıkardık herkes bayılarak yedi.teşekkürler

        1. Çok sevindim Hülya hanım :)) İlginize ve samimi yorumunuza çok teşekkür ederim her zaman beklerim. Sevgiler…

  2. Merhaba emel Hanim,ben iki gündür sizin sitenize takıldım tek tek tariflerinize baktimicinde çok beğendiklerimi de defterime yazdım:)tariflerinizi çok beğendim gercekten maşallah hamartsiniz bayağı eminim sizin ell lezzetiniz de mukkemel dir evet cogu kisi güzel yemek yapabilir belki ama el lezzeti ne çok önem veririm ben neyse çok uzattım kusura bakma bu arada bende çok çok iyiyimdir bu konuda:)kekini çok beğendim yumurta kokmamasi da ayrı bir güzel ben icine birde limon fenerlerin mis oldu…./tarifleriniz için teşekkürler emel Hanim….

    1. Berfin hanım tariflerimi beğenmenize çok mutlu oldum. Bende yazdığınız bu samımi ve güzel yorum için çok teşekkür ederim. her zaman beklerim siteme sevgiler.

  3. merhabalar, ben mutfakta yeniyim ve hiç kek yapmamıştım, dün bu tarifi denedim çok güzel oldu ellerinize emeğinize sağlık Emel hanım. Bu arada aynı borcam tepsiyi kullandım ve tarifte de hiç bir değişiklik yapmadığım halde bu kadar kabartamadım. Yinede herkes çok beğendi teşekkürler tekrardan.

    1. Tuğba hanım tarifimi denemenize ve beğenmenize çok sevindim. tarifte hiç değişiklik yapmadığınız halde kabarmamışsa ya kabartma tozu bayattır yada fırının ısısı uygun değildir. ayrıca kabartma tozunu ve unu keke eleyerek koydunuz mu acaba Birde daha ıyı kabarması ve kekın sönmemesı için ılk 20 dakıka fırının kapağını hiç açmamalısınız.

      1. Kabardı öyle ince bir kek olmadı da sizin kekiniz kadar kabartamadım 🙂 yoksa annemin keklerinden daha iyi kabardı diyebilirim 🙂 Un ile kabartma tozunu eleyerek koymadım büyük ihtimalle bundan oldu, ilginiz için teşekkür ederim.

    1. Tarifimi denemenize ve beğenmenize çok mutlu oldum Yorumunuz için teşekkür ederim her zaman bklerim..

  4. emel ablacım ıslak kek tarifine harfiyen uydum sonuç mükemmel 🙂
    eşim bayıldı hatta inanmadı bu hazır dedi 🙂
    sana çokkkk teşekkür ederim.sitenin takipçisiyim bundan sonra 😉

    1. Sevgili Yasemin beğenmene çok sevindim. ilgine ve yorumuna çok teşekkür ederim her zaman beklerim..

  5. emel ablacım 🙂
    öncelikle merhaba
    ben bu tarifi ilk 3 ay önce yapmıştım
    kim yese bayılıyor artık bize misafirler ıslak kek için geliyolar abim hergün ıslak kek yapta yiyek diyo :))
    cok guzel tarifler veriyorsunuz gercekten emeginize saglık sizi tanımayı cok isterdim sizden ögrenecegim cok sey var inşallah bigün nasip olur :))

    1. Neslihancım öncedlıkle tarıfımı memenun kalmana ve beğenılmesıne çok sevındım. ilgin ve samımı yorumun için çok teşekkür ederim. Kütahyada yaşıyorum yolun düşerse neden olmasın tanısırız canım 🙂

  6. emel abla merhaba …tarifi denemek istiyorum fakat anlayamadığım bi nokta oldu.. affınıza sığınarak sormak istiyorum:) koydugunuz ilk resimde ıslak kek soslu demişsiniz fakat diğer resimlerde üzerinde koyu renkli bi sos daha var gibi..yani sos mu çikolata mı anlayamadımm:( en kısa zamanda cevap verırsenız bi an önce denemek istiyorum:)şimdiden teşekür ederim…

    1. Hasret hanım ilk resimdeki sos dökülmüş hali. kekin o resimde açık görünmesinin sebebi foto çekerken ki ışık açısı vs. yani o foto ışık açısından dolayı o şekilde çıkmış. kekin orjinali koyu renkli olan dığer resımlerdır 🙂 umarım anlatabılmısımdır 🙂

  7. emel abla öncelikle 17 yaşındayım 🙂 hanım demenize gerek yok:) gayet iyi bi şekilde anladım şimdi yapmaya başlıyorum bile.inşallah sizinki kadar başarılı olabilirim… bu güzel tarifi yedikten sonra da yorum atıcam.. teşekür ederim..

    1. Peki sevgili hasret 🙂 ilgin ve samımı yorumun için çok teşekkür ederim her zaman beklerim. sonucu yazmanı beklıyorum canım…

  8. emel hanım mrb ıslak keki şimdi yaptım.tadı harika biraz daha kabarsaydı çok iyi olacaktı ama bu hali bile çok iyi.nacizane bir sorum olacak 2 kabartma tozu kullansam bir mahsuru olur mu acaba? ben çok kabarık kekleri seviyorumda.bu arada fırında tas kebabınıda yaptım oda çok beğenildi.elinize emeğinize sağlık şu an tek favori sitem ’emelin mutfağı’.yeni tariflerinizide bekliyorum.bizi ihmal etmeyin sağlıcakla kalın :))

    1. Sibel hanım tarifimi beğenmenize ve denemenize çok sevındım. Islak kekin fazla kabarmamasının bir kaç nedeni olabilir. iyi çırpılmamış olabılır, fırının kapağını çok erken açmış ve kekınız ççkmüş olabilir, yada tepsiniz kek harcı için falz büyük kalmış olabilir. bu ölçülerdeki bir kke harcı için 28-30 cm tepsi en uygunu. tas kebap tarıfımı beğenmenızede çok sevındım. yazdığınız güzel şeyler için teşekkür ederim her zaman beklerim.

  9. Merhaba Emel Hanım uzun zamandır size yazmak istiyorum ama bugün fırsat bulabildim.Birçok yerden tarif denemiştim ama inanın hiçbirisi sizin tarifiniz kadar güzel olmadı.3 kez yaptım ıslak keki ve her yapışımda eşimden tam not aldım ilk başta hazır mı diye bile sordu :)) dün akşamda misafirlerim tarifini istediler.Güzel tarifleriniz için size çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık..

    1. Seda hanım tarifimi beğenip tekrar tekrar yapmanıza çok sevindim. İlginize ve yorumunuza çok teşekkür ederim her zaman beklerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir