0 0
PORTAKALLI ISLAK KEK

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

PORTAKALLI ISLAK KEK

Yönlendirmeler

Paylaş

    Tek kelimeyle muhteşem bir kek…
Yoğun portakal aromasıyla, yumuşacık kıvamıyla yemeye doyamayacaksınız. Bizzat benim keşvettiğin bu nefis keki sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum 🙂 Denemenizi şiddetle tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum….

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN GEREKENLER:
– 3 tane iri yumurta,
– 1 su bardağından 1 parmak eksik süt,
– 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,
– 1 su bardağığından 1 parmak eksik şeker,
– 1 su bardağı un,
– 1 paket kabartma tozu,
– 2 tane portakal kabuğu rendesi,

 SOSU İÇİN:
– 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu,
– yarım su bardağı sıvı yağ,
– 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,

HAZIRLANIŞI:
Keki için oda ısısındaki yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp karıştırın. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu katıp üzerine 2 tane portakalın kabuğunu rendenin en ince kısmıyla rendeleyin. 

Margarinle iyice yağlanmış 28-30 cm çapındaki bir tepsiye yada resimde gördüğünüz ölçülerde kare bir borcama karışımı dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın.

Diğer taraftan sosu için verdiğim malzemeleri karıştırıp bekletin. Kekiniz pişmeye yakın sosunu pişirmek için ocağa alın.  Karıştıra karıştıra sosun kaymanasını sağlayın. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçmesi için 5 dakika bekledikden sonra kare kare dilimleyin ve sıcak sosu üzerine gezdirin. (kek de, sos da kaynar değil ama sıcak olmalı)
*Oda ısısına geldikden sonra buzdolabına kaldırıp soğutun. Daha sonra şanti, yeşil fıstık, fındık, hindistan cevizi vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz…
BİRBİRİNDEN GÜZEL VE FARKLI KEK TARİFLERİME ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ…

AFİYET OLSUN!

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
KAHVALTILIK KOLAY RULO POĞAÇA
Sonraki Tarif
KARIŞIK SEBZELİ KARNIYARIK
Önceki Tarif
KAHVALTILIK KOLAY RULO POĞAÇA
Sonraki Tarif
KARIŞIK SEBZELİ KARNIYARIK

Yapılan Yorumlar (17) Yorumları Gizle

merhaba,
öncelikle böyle bir site kurarak bizlere(özellikle yeni evli) yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler…şunu belirtmek isterim ki bu güne kadar ne kaç tane tarifinizi denediysem hepsi mükemmel oldu…ölçüleriniz tam güvenilir ve açıklayıcı…
yarın akşam misafirim gelecek ve bu portakallı keki mütlaka denemek istiyorum eminim enfes olacak sizin sayenizde…yalnız aklıma takılan bir şey var sosuna neden yağ koyuyoruz bu biraz tuhaf geldi,ama açıklayıcı bir sebebniz varsa bende koymak isterim tabi ki…

teşekkürler

Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. tariflerime güvenip denediğiniz için çok mutlu oldum. Portakallı ıslak kek tarifini ben sitemde bulanan ıslak kek tarifinden yola çıkarak yaptım. Sitedeki klasik ıslak kek tarifiyle aynı. yanlızca süt yerine portakal suyu kullandım bırde kakao eklemedim. Bu şekilde denedim ve hoşuma gittiği için sizlerle paylaştım. Ama siz sostakı yağ mıktarını azaltarak yapabılırsınız. Ama mutlaka az da olsa yap ekleyın çunku hem parlaklık hemde lezzet verıyor keke. yine beklerim görüşmek üzere 🙂

ilk yaptığım tarifinizi beğendikten sonra damak tadınızın güzel olduğunu anladım ve hiç bilmediğim denemediğim tariflerinizi bu yüzden tereddütsüzce denemekten korkmuyorum,kekin sosunu dediğiniz şekilde yapacağım…ayrıca yazıma bu kadar hızlı dönüş yapmanız beni çok mutlu etti Emel Hanım…
tanıştığımıza memnun oldum görüşmek üzere hoşçakalın:)

Umarım kekin sonucundan memnun kalırsınız da bende size mahçup olmam. Güzel yorumunuz ve ilginiz için çok teşekür ederim her zaman beklerim Tuğba hanım..

Emel hanım tarifinizi ilk pazartesi günü denedim.çok güzel ve hafif bir tatlı oldu.Çok beğenildi.Dün akşam annemin günü için bu defa iki ölçü olarak yaptım.Dikdörtgen borcam kullandım. İnşallah bugünde beğenilir.Ama ben unu bir ölçü için 2,5 bardak kullandım.Bu güzel tarifi paylaştığınız için size çok teşekkür ediyorum.Hoşçakalın.

Zehra hanım beğenilmesine çok sevindim. Size mahçup olmadığım içinde ayrıca mutluyum. zaman ayırıp yorum bıraktığınız için teşekür ederim her zaman beklerim.

şu anda pişiyor umarım beklentimi karşılar:))) içinde portakal olan herşeyi çok seviyorum

Beğeneceğinizi umuyorum. Tarifimi deneyip yorum bıraktığınız için çok teşekür ederim.her zaman beklerım

canim tariflerin bir harika ve keki yaptim inanilmaz leziz birseydi diger bircok sitelerde bu kekin tarifi var ama hicbir tarif bu kadar mukemmel tatla sonuclanmiyo ozellikle yumusasik bir kek emegine tariflerine saglik canimmm iyi ki vardin sayende marifetliyiz;)

Sevgili Lorn tarifimi deneyip sonucundan memnun kalmana çok sevindim. Zaman ayırı yorum bıraktığınız için çok teşekür ederim her zaman beklerim siteme..

bu tarifinizi bugün denedim.. emeğinize sağlık, ellerimize sağlık:)) paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim:))
saygılarımla…

Emel hanım 1 SU BR. UN DEMİŞSİNİZ. 1 BARDAK AZ DEĞİLMİ. SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZDE. KEK KALIPTAN ZOR ÇIKABİLİR BELKİ. BUARADA BU PASTA İŞLERİNE YENİ BAŞLAYAN BİRİYİM. EŞİM TATLI ŞEYLERİ ÇOK SEVİYOR.SİZİN BLOGU TESADÜF ESERİ GÖRDÜM. ÇOK GÜZEL TARİFLER HAZIRLIYORSUNUZ.

Göksu hanım bu kekin kıvamı akışkan olacak bıraz. ayrıca kalıptan ters çevirip çıkarmayın. bu kekin üzerine ayrıca sos döküldüğünden spatula ile dilim dilim servis edilecek. siz boza kıvamını bulana kadar un ekleyin. ilginiz için teşekkürler.

Merhabalar…tarifiniz için teşekkür ediyorum…Ben tarifinize kızım kakaolu kekleri daha çok sevdiği için kakao ekleyerek yaptım ve çok güzel oldu…afiyetle yedik…Diğer tariflerinizi de inceledim gerçekten hepsi birbirinden güzel…Ölçüleriniz de kullandığınız terimler çok iyi kolayca ayarlanabiliyor böylece de kıvamı yerinde güzel lezzetler ortaya çıkıyor…Tekrar teşekkürler:)

Yorumunuzu Ekleyin