0 0
Zeytinyağlı taze Fasülye

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

Zeytinyağlı taze Fasülye

Yönlendirmeler

Paylaş

  En sevdiğim sebze yemeğidir taze fasülye. Şimdi benim yazılarımı takip eden arkadaşlar sende neyi daha çok seviyorsun bi karar ve diyebilir. Çünkü bir çok yemeğe en sevdiğim, çok severim, bayılırım vs cümleler kurdum. Aslında benim sevmediğim ve yemediğim bi yemek yok. Yani yemek seçmem (tatlı dışında) Ve taze fasülyeye bayılırım. Yaz bitti ama arşivimde taze fasülye bulunsun diye yayınlamak istedim…

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye,
  • 2 tane soğan,
  • 4 tane domates,
  • 4,5 diş sarımsak,
  • tuz, karabiber, sıvı yağ

Hazırlanışı:

    Fasülyelerin uç kısımlarını ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra ortasından uzunlamasına dilimleyin ve fasülyanin boyutuna göre kesin.( ben klasik kırma şeklinde değil dilimleme şeklinde yaptım). Soğanları piyazlık doğrayın. Yeteri kadar sıvı yağı(ben bütün zeytinyağlıları sıvı yağla yaparım, zeytinyağını sadece salatalarda kullanırım) ( 5,6 kaşık mesela) tencereye koyun ve üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı koyup 2,3 dakika kadar kavurup fasülyeleri soğanların üzerie dökün kapağını kpatın. Domatesleri küp küp doğrayın ve fasülyelere ekleyin.  Kapağı kapalı bir şekilde domatesler eriyene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini ekledikten sonra üzerine 1,2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yemeğinizi pişirin.Yemeğiniz ılıyınca servis edin. ( ama ben sıcak sıcak severim 🙂 )

Afiyet olsun!

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
Mini pastacıklar
Sonraki Tarif
Tavuklu mantar sote…
Önceki Tarif
Mini pastacıklar
Sonraki Tarif
Tavuklu mantar sote…

Yorumunuzu Ekleyin