0 0
Fırında Balık

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

Fırında Balık

Yönlendirmeler

Paylaş

   Blogumu açalı 4 ay oldu ama ben bloga Balık tarifi yazmamışım. Üstelik balığı çok severim. Zaman zaman eşimin tuttuğu Balıkların resimlerini çekip sizlerle paylaşayım diyorum ama her seferinde unutuyorum bir bakmışım Balıklar temizlenmiş. Sonra pişirdiğimde resmini çekeyim diyorum ama tabakta Balık kalmamış silip süpürmüşüz 🙂 Balıklar midemize indikten sonra fark ediyorum ve  inşallah bir daha ki sefere diyorum. Geçen gün fırında Balık yaptım ve bu sefer unutmadan resimlerini çektim. Ama yanılmayın bu balıkları balıkçıdan aldık :))) Güzelce temizlettik bana sadece yıkayıp fırına sürmek kaldı. En sevdiğim Balık türü olan ALABALIĞI birde böyle benim tarifimle deneyin derim.Çocuklarınıza bol bol balık yedirmenizi tavsiye ediyorum ama benim küçük kızım hiç sevmiyor malesef.  Şimdi bu nefis ve pratik Balığı nasıl yaptım onu anlatayım sizlere…

MALZEMELER:

  • 5 tane Alabalık,
  • 3 tane orta boy patates,
  • 5 tane sivri biber,
  • 5,6 tane iri doğranmış soğan,
  • 1 tane limon,
  • sıvı yağ, tuz,

HAZIRLANIŞI:

    Balıkları iyice temizleyip yıkayın ve kurulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. Üzerlerine yarım limonu sürün. Yanlarına patates dilimleri ve soğan dilimleri koyup üzerlerine fırça ile 4,5 kaşık sıvı yağ sürün. Sivri biberleri de koyduktan sonra 250 derecelik fırında 45, 50 dakika pişirin. Salata ve limon eşliğinde servis edin. 

Afiyet olsun!

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
Bulgurlu Yaprak ve Lahana Sarması ( Afyon Yöresi)
Sonraki Tarif
Mini pastacıklar
Önceki Tarif
Bulgurlu Yaprak ve Lahana Sarması ( Afyon Yöresi)
Sonraki Tarif
Mini pastacıklar

Yapılan Yorumlar (1) Yorumları Gizle

Yorumunuzu Ekleyin