0 0
Kabak oturtma

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

Kabak oturtma

Yönlendirmeler

Paylaş

Yemeğin tarifine geçmeden önce blogumu ziyaret eden bütün arkadaşlarımdan bir ricam olacak. Blogumu açalı bir buçuk ay oldu ve bu zaman zarfında bazı arkadaşlarım blogumun görünümünde problem olduğunu ve yazılarımın aşağıya kaymış olduğunu söylediler. Oysaki benim kendi bilgisayarımda her şey normal görünüyor. Biz bu problemi hallettik ama bazı arkadaşlarım yazı tipini büyük seçmiş olacaklar ki yine yazıları kaymış görüyorlar şimdi onlardan ricam görünüm menüsünden metin boyutunu tıklayıp ortayı seçerlerse bu problem ortadan kalkmış olacak bu sayede yıne aynı problemli blogları da normal görecekler. Ama bunu yapmalarına rağmen hala kaymış görürseniz lütfen bana yorumlarınızda bildirin. Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim.

Ewet gelelim kabak oturtmaya. Aslında yaparken adına ne demeliyim bilemedim küçük araştırmam sonucu kabak oturtma isminin daha uygun olduğunu gördüm. Sebze sevenler için çok zor olmayan ama çok lezzetli bir tarif bu üstelik çok az yağ kullandım o bakımdan da hafif yemek. Yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden kolay gelsin…

MALZEMELER:

  • 4 tane orta boy kabak,
  • 250 gr kıyma,
  • 4 tane sivri biber,
  • 4 tane domates,
  • 1 tane soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 8 ince dilim kaşar peyniri,
  • baharat, tuz,
  • 4-5 kaşık sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Aslıda bu yemeğın hazırlık aşaması ve malzemesi patates oturtmaya benziyor. Kabakları tırtıllı bir şekilde soydum. Ortalarından ikiye kesip iç kıcmını çay kaşığı yardımı ile oydum. Kabaklara fırça yardımı ile 1-2 kaşık yağ sürdüm ve fırında 15-20 dak kızarttım. Diğer taraftan 2-3 kaşık sıvı yağda kıymayı kavurup üzerine küçük doğranmış soğan, sarımsak, biber ve 2 domatesi ekleyip iç harç hazırladım. Hafif kızaran kabakların içini bu harçla doldurdum. Kalan 2 tane domatesi rendeleyip aynı tavada hiç yağ eklemeden pişirdim ve 1 bardak su ekleyip sos hazırladım Tabi bu arada baharatlarını ve tuzunu eklemeyide unutmayın. Bu sosu kabakların üzerine yavaşça dokün üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup yaklaşık 20-25 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun!

  • Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
Kıymalı makarna
Sonraki Tarif
Üzümlü kek
Önceki Tarif
Kıymalı makarna
Sonraki Tarif
Üzümlü kek

Yorumunuzu Ekleyin