0 0
Kıymalı makarna

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

Kıymalı makarna

Yönlendirmeler

Paylaş

Son zamanlarda hep hamur işi tarifler eklediğimin farkındayım sebebi ise kızımın doğum günü olmasıydı. Malumunuz ayağımda böyle olunca doğum günündeki ikramkarı bir kere de yayınlamak yerine tek tek yayınlamayı tercih ettim. Bu arada bende oyalanmış oldum. Geçenlerde bir arkadaş tariflerin çok güzel ama hep kilo aldıran şeyler yazmış haklı olabilir ama neyi ne kadar yediğiniz önemli tabiki bizde sürekli böyle şeylerle beslenmiyoruz zaten öyle olsa kilomuzdan belli olurdu değilmi. Ben sadece 60, eşimde 73 kilo kızlarım desenin onlar tam bir çıtır. Yani boya göre ideal kilomuzdayız. Ayrıca sizlerde özel günlerde misafirlerinize elbetteki hazırlıyorsunuz böyle tarifler işte ben o yaptığım şeyleri toplu yayınlamak yerine sırasıyla günlük yazıyorum. Ayrıca konuklarıma ikram ettiğim içinde öyle çok yemiş olmuyoruz. Neyse bugün  kimine göre salata bana göre yemek olan ve tek başına yeşil bir salata ile öğün geçebilecek bir tarif yazıyorum. Tabi çoğu insan biliyordur bunu ama ben sadece blog sahibi arkadaşlarımı değil yemek yapmayı bilmeyenler ve özelliklede kızlarıma gelecekte yararlanabilecekleri bir nevi annelerinin yemek kitabi bırakabilmek adına yazıyorum. Bazı blog sahibi arkadaş demiş ki yapılmamış sıradan olmayan kendine özgü şeyler yapın. Ama onlarında eleştirdikleri yemekleri ve sıradan bulduğu şeyleri eski sayfalarını karıştırdığınızda görebilirsiniz yani   “Ele verir öğüdü kendi keser söğüdü” misali. Ben kendi adıma blogumda istediğimi yayınlar istediğim yemeği yapar yerim bu kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca bu insanlar başkalarını sürekli eleştirip, kendilerini üstün görüp diğerlerini aşağılayıcı yorumlar yapıyorlar. Kendilerine gelen en küçük olumsuz eleştiriyi de kabul etmeyip diğer blogcu arkadaşları örgütleme yoluna gidiyorlar. Ben şahsen eleştiriye açık bir insanım küfür ve ağır hakaret yazmadıkları sürecede yorumlarını silmeden yayınlar gerekli makul cevabı da veririm ayrıca.

Neyse biraz uzadı galiba ama bu konulardaki rahatsızlığımı dile getirmeden edemedim. Ben en iyisi makarnama geçeyim…

MALZEMELER:

  • Yarım paket makara,
  • 250 gr. kıyma,
  • 1 kase yoğurt,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Karabiber, kırmızı biber,tuz
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

İstediğiniz bir makarna çeşidini üzerine gelecek kadar su ile haşayın. Makarnanın su miktarı burda çok önemli suyunu süzmeden çektirerek pişireceğiniz için lapa gibi olmaması açısından az su kullanın. Diğer taraftan sıvı yağ ile kıymayı kavurup baharatlarını ve tuzunu ekleyin. 1 kase yoğurda sarımsakları rendeleyip haşlanmış makarnaya yoğurdu döküp karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı gezdirin yanında yeşil salata ve karpuz ile afiyetle yiyin…

Afiyet olsun!

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
Susamlı simitcik
Sonraki Tarif
Kabak oturtma
Önceki Tarif
Susamlı simitcik
Sonraki Tarif
Kabak oturtma

Yapılan Yorumlar (3) Yorumları Gizle

Bugün elime kalem ve bir tanede kalınca bir defter alıp bütün tariflerinizi yazmaya karar verdim.Çünkü hepsi birbirinden güzel.Sizin gibi hamarat insanlardan birşeyler öğrenebilme şansını yakalamak ne kadarda güzel.Sayenizde lezzetli yemekler yaEpabiliyorum.Bütün güzel dileklerim sizinle…Elleriniz dert görmesin.

Semra hanım o kadar zahmete katlanmanıza gerek yoktu aslında. Çünkü ben ve tariflerim hep burdayız 🙂 istediğiniz zaman gelip tariflerimden faydalanabilirsiniz. yazdığınız güzel şeyler için çok teşekür ederim. Her zaman beklerim.

Emel hanım zaten hergün sitenize uğrayıp tariflerinizden faydalanıyorum.Ama sadece içinde güzel ve lezzetli yemek tarifleri bulunan bi kitabım olsun istedim.Tariflerinizi verdiğiniz ölçülere göre yapıyorum,hepsi birbirinden güzel diyebilirim çünkü çoğunu denedim.Elleriniz dert görmesin…

Yorumunuzu Ekleyin