0 0
ÇİKOLATA SOSLU MOZAİK KEK

Sosyal ağınızda paylaşın:

Veya bu URL'yi kopyalayıp paylaşabilirsin

ÇİKOLATA SOSLU MOZAİK KEK

Yönlendirmeler

Paylaş

 

       MERHABALAR…

Ben geldim 🙂 1 hafta gecikmeli oldu farkındayım ama mazeretim vardı 🙂 Biliyorsunuz Bayram için Afyon’a gideceğimi yazmıştım. Gittiğimiz gün hava gayet sıcaktı ve bende buna aldanıp valizi yazlık giysilerle doldurdum 🙂 Afyondaki ilk sabahımıza buz gibi bir havayla uyanınca neden 1 haftalık hava raporlarına bakmadım diye kızdım kendıme 🙂 Ama iş işten geçmişti ve 10 gün boyunca incecik bir şalla idare etmek zorunda kaldım. Tabi birde halamın kızının düğünü vardı. Düğün de açık havada yapılınca üstüne tuz biber oldu diyebilirim.  Neyseki artık iyiyim ve Ramazandaki o yemek, çorba, salata yoğunluğundan sonra bugün güzel bir kek tarifi vermek istiyorum…

MALZEMELER:
– 3 tane yumurta,
– 1,5 su bardağı şeker,
– 150 gr yumuşamış margarin,
– yarım su bardağı süt,
– yarım su bardağı fındık unu ( robatta çok ince çekilmiş fındık),
– 3 çorba kaşığı kakao,
– 1 paket kabartma tozu,
– 1 paket vanilin,
– 2-5 su bardağı un + 3 çorba kaşığı,

ÜZERİ İÇİN:
– 1 paket beyaz çikolata sosu + 2 su bardağı süt,

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle oda sısındaki yumurtaları ve şekeri iyice köpürene ve rengi açılana kadar çırpın. Daha sonra oada ısısndaki margarini ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu, vanilini, fındık ununu ve 2,5  su bardağı unu başka bir kaba eleyip sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Bu aşamadan sonra kek harcını tatta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı 2 eşit parçaya ayırıp birine 3 kaşık kakao, diğerine 3 kaşık un ekleyin. Margarinle yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza önce sade kek harcını dökün daha sonra üzerine kakaolu kek harcını döküp öncede ısıstılmış 180 derecelik fırının alt katına sürün. Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın ve yarım saat sonrasında kekinize bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. Pişen kekinizi ılımaya bırakın.
Diğer taraftan beyaz çikolata sosunu 3 su bardağı süt ile karıştıra karıştıra pişirip ılımaya bırakın. Ilıyan kekinizi servis tabağına ters çevirip üzerine beyaz çikolata sosu gezdirin. 

AFİYET OLSUN!

emelinmutfagi

21 yıllık eş, 19 yıllık anne, 15 yıllık blog yazarıdır. 15. yılını dolduran sitemdeki tüm tarifler denenmiş, test edilmiş, ardından sizlerin beğenisine sunulmuştur.

Önceki Tarif
CEVİZLİ TEL KADAYIF TATLISI
Sonraki Tarif
KOKOSTAR KURABİYE
Önceki Tarif
CEVİZLİ TEL KADAYIF TATLISI
Sonraki Tarif
KOKOSTAR KURABİYE

Yorumunuzu Ekleyin